Untitled Document Lappi Pohjois-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa Satakunta Varsinais-Suomi

Selaa karttaa klikkaamalla.

Tarinat

Oulun opastetut tarinakierrokset

Haiseeko valkosipuli? Huutaako joku? Missä se ilmakitara on? Maistuuko rössypottu? Oulun seudun oppaat ry tietää Oulusta kaiken tietämisen arvoisen. Ja aika paljon tarinoita siihen päälle. Sinun tehtäväsi on valita kiertoajelu tai kävelykierros ja eläytyä tunnelmaan.

Lisätietoja sivustoilla http://www.oulutourism.fi/fin/tekemista/opastetut_kierrokset_ja_risteilyt.aspx

Nahkatehtaankatu 6, PL 53
90015 Oulun kaupunki
+ 358 (0)440 224 060
info@goarctic.fi

 

Mobiiliopastettu merellinen tarinakierros Oulussa

OuluGo on ääniopaspalvelu Merellisen reitin varrelle. Voit kuunnella tarinoita Oulun nähtävyyksistä ja historiasta. Kielivaihtoehdot ovat suomi ja englanti.

OuluGo Audio: Lataa ääniopas veloituksetta MP3-soittimeesi osoitteesta www.oulutourism.fi/oulugo tai vuokraa soitin mukaasi kaupungin matkailuneuvonnasta. Kuuntele numeroitu äänileike reitin varrella kartan osoittamassa kohdassa.

OuluGo Mobiili: Surffaa matkapuhelimellasi osoitteeseen oulugo.mobi ja ota ilmainen ääniopaspalvelu käyttöösi. Palvelun käyttö vaatii verkkoyhteyden. Oulun keskustan alueella toimii avoin langaton verkko panOULU.

 

Havlig berättelserutt inom  Uleåborgs centrum

OuluGo – en guide för din rutt!OuluGo är en ljudguide för Den havsnära rutten. Du kan lyssna på berättelser om Uleåborgs sevärdheter och historia.Språkalternativen är finska och engelska.

OuluGo Audio: Ladda ner ljudguiden på din MP3-spelare kostnadsfritt på adress www.oulutourism.fi/oulugo eller hyr en spelare från stadens turistinformation. Lyssna på de numrerade spåren längs rutten där kartan visar.

OuluGo Mobil: Använd din mobiltelefon och surfa till adress oulugo.mobi och ta i bruk den kostnadsfria ljudguidetjänsten.Tjänsten kräver nätanslutning. Det öppna trådlösa nätet panOULU fungerar inom Uleåborgs centrum.

 

Kertomuksia Raahesta

Kertomuksia Raahesta vuodelta 1925, kirjoittajana Samuli Paulaharju:
http://www.kirjastovirma.net/raahe/wanharaahe

 

Tarinoita teiden varsilta

Tarinoita teiden varsilta lähestyy matkailutietä Satakunnassa sijaitsevan Eurajoen Irjanteen kylän asukkaiden ja tien käyttäjien näkökulmasta. Tien historia ja nykyisyys ovat osa asukkaiden historiaa ja elämää, ja ympäristön muutokset ovat leimanneet heidän kokemuksiaan tien varrella. Näitä kokemuksia ja kertomuksia kartoitettiin muistitietoa keräämällä. Innokkaiden tarinankertojien haastatteluissa korostuvat muistot menneiltä ajoilta sekä ylpeys omaan kotiseutuun. Raportti on tuotettu yhteistyössä Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman kanssa, ja sen avulla on toteutettu Pohjanlahden Rantatie -hankkeeseen kuuluvaa ylimaakunnallista yhteistyötä.

 

Tarinat on koonnut Tarja Laine.

 

Lue Irjanteen tarinoita täältä!

 

Eurajoen tarinalliset opastuskierrokset

Eurajoen Vuojoen kartanolla,Välimaan perinnetorpalla, Eurajoen museoissa ja Liinmaan linnamäellä voit kokea aikakauden hengen mukaisesti elävöitettyjä opastuskierroksia. Aikakauden rooleissa ja rooliasuissa esiintyvät oppaat vievät sinut ikimuistettaville aikamatkoille Eurajoen historialliseen menneisyyteen. Valittavana on mm. Björkenheimien historia Vuojoella, Kartanon haamut, Kartanon maatalous, Kartanon arkkitehtuuri tai Piika kartanon arjessa ja lapsille suunniteltuja seikkailu-kierroksia.  Opastuksia voi tilata Vuojoen Kartanosta suomen lisäksi ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Tiedustelut ja varaukset Vuojoen Kartano p. 02 83997700, sähköposti vuojoki (at) vuojoki.fi

 

Merikarvialaisia sanontoja

Merikarvian murre on Pohjanlahden rannikon ruotsin kielen, eräiden eteläpohjalaismurteiden, ja varhaiseen asutushistoriaamme liittyvän yläsatakuntalaisen Sastamalan (Tyrvää, Karkku ja Tampereen seutu) hämäläismurteen yhdistelmä, niin sanottu siirtymämurre. Sananparsia on kerännyt Joel Itäkylä (1919- 1997).  Vanhassa Pröttikarvian kielenkäytössä on meren ja merituulten karaisemaa elämän väkevää makua. Tutustu murresanastoon sivustoilla

http://www.merikarvia.fi/?q=KQn8Cz2VfO999UDhdKzNe2qzdqGKYm3v7v==5061

 

Murresanastoa Laitilasta

http://www.laitila.fi/index.php?id=96