Osoite

Porin kaupunki
PL 121
28101 PORI

Puhelin ja sähköposti

+ 358 (0)2 6211 100
kirjaamo@pori.fi

Sivustot

www.pori.fi
www.ahlainen.fi - Ahlainen
A. Ahlströmin vierastoiminta
www.reposaari.net

Pori

Ahlaisten raitti. Kuva: Esa Kyyrö Villa Mairea. Kuva: T.R. Surfauksen opetusta Yyterin rannalla. Kuva: Anne Kärki Reposaaren silta. Kuva: Esa Kyyrö

 

Maakunnan keskus, Pori, on monien mahdollisuuksien kaupunki, toimiva sekoitus nykyaikaista kaupunkikuvaa, rantaelämää sekä monipuolista kulttuuri- ja harrastus-tarjontaa. Pori on Suomen ainoa kaupunki, jonka alueella on sekä kansallinen kaupunkipuisto että kansallispuisto. Selkämeren kansallispuisto ja Porin kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat asukkaille ja vierailijoille viihtyisän ympäristön sekä arvokkaita luonto- ja kulttuurikohteita. Kokemäenjoen suisto alkaa Kirjurinluodolta, joka on myös monipuolinen tapahtuma- ja virkistysalue. Kokemäenjoen etelärannalla sijaitseva Kivi- Pori on yksi edustavimmista vanhoista kivikaupunginosista Suomessa. Tutkimusretket kannattaa ulottaa myös kaupungin keskustan ulkopuolelle, jossa tarjoutuu erinomaisia mahdollisuuksia retkeilyyn, maatilamatkailuun, kalastukseen, melontaan ja moniin muihin hauskoihin aktiviteetteihin. Pori on vilkas, 83 000 asukkaan kaupunki.

 

Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan poika Juhana perusti Porin vuonna 1558 – eli takana on kunnioitettavat yli 450 vuotta aitoa kaupunkielämää iloineen ja suruineen. Eurooppalaiset vaikutteet ovat kulkeneet Kokemäenjokea pitkin Poriin ja muuhun läntiseen Suomeen. Tämä on vaikuttanut kaikkeen: kulttuuriin, kauppaan ja teollisuuteen. Vähitellen vahvan historian ja aktiivisen nykyisyyden tuloksena on syntynyt se alkuperäinen, oikea porilaisuus. Pori on tunnettu suurista kesätapahtumistaan. Pori Jazz kerää heinäkuussa vuosittain kaupunkiin kymmeniä tuhansia musiikin ystäviä. Samaan aikaan järjestettävä yhteiskunnallinen keskustelufoorumi SuomiAreena tuo paikalle Suomen ja Euroopan politiikan kärkinimet. Porissa sinua odottavat myös monet muut laadukkaat kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumat.

 

Porin Seudun Matkailu OY – MAISA

 

Marina Merilokki, Reposaari

 

Kokemäenjoen risteilyt, MS Charlotta

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Porin kaupunki.