Osoite

Siikajoen kunta
Siikasavontie 1 A
92400 RUUKKI

Puhelin ja sähköposti

+358 (0)40 3156 299
kunnanvirasto@siikajoki.fi

Siikajoenkylän palvelupiste
Jaakontie 1
92320 Siikajoki
+358 (0)40 3156 420

Maaseututalo, Ruukin Yrityspuisto
Ahlströmintie 1P
92400 Ruukki
+358 (0)40 3156 216

Sivustot

www.siikajoki.fi
Siikajoen pappila

Siikajoki

  

 

Siikajokisuun viljelymaisema on merkittävä kulttuurimaisema-alue. Siellä kohtaavat vuosisatainen viljelykulttuuri ja monet historialliset tapahtumat, kuten Siikajoen taistelu v. 1808. Kulttuurimaisema on todettu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemakokonaisuudeksi.

 

Siikajoen kunnassa on meren rantaa lähes 60 km. Meri onkin ollut siikajokisille perinteisesti lisäelannon lähde ja nykyään yhä useammalle lisävirkistyksen paikka. Kunnan alueella on kolme merisatamaa Merikylä, Tauvo ja Varessäikkä sekä Siikajokisuussa Tunelin pienvenesatama. Satamat venepaikkoineen ja palveluineen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää upeita vesistöjä kalastamalla tai veneilemällä. Tauvon ja Varessäikän satamissa on veneilyn lisäksi erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja uimiseen. Tauvon tyrskyt ovat surffaajille koko Pohjois-Suomen parhaita. Loivat hiekkarannat sopivat mainiosti myös pienten lasten uintileikkeihin.

 

Kuntoratojen ja hiihtolatujen lisäksi Siikajoen kirkonkylässä kiertää kotiseutupolku esitellen vanhoja kulttuurikohteita. Polun esittelytauluissa on kulttuurin lisäksi runsaasti luontoon liittyviä aiheita. Kotiseutupolku on noin 1 500 metriä pitkä, ja se on koko matkan hyvin kuljettavalla tiellä tai polulla. Kiertoaika on noin 1 tunti. (Lähde: Siikajoen kunnan sivustot verkossa www.siikajoki.fi)
Esittelyn sisällöstä vastaa Siikajoen kunta.