Osoite

Oulun kaupungin matkailuneuvonta
Torikatu 10, PL 54
90015 Oulun

Puhelin ja sähköposti

+ 358 (0)8 558 41330
touristinfo@ouka.fi

Sivustot

www.oulu.fi
www.rummuttaja.fi - Kulttuuri
www.oulutourism.fi - Matkailu

Oulu

 Oulun Pikisaari  

 

Oulun kaupungin perusti Ruotsin Kuningas Kaarle IX vuonna 1605 Oulujoen suulle. Oulujoen suisto onkin ikivanha kauppapaikka. Kansainvälistä kauppaa tehneestä terva- ja lohikaupungista Oulu on kehittynyt 141 000 asukkaan osaamiskeskukseksi, joka tunnetaan korkean teknologian kaupunkina. Ouluun on helppo tulla mihin vuodenaikaan hyvänsä. Oulu sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä. Matkailijat ympäri maailman löytävät Oulun vuosi vuodelta suuremmin joukoin.

 

Tapahtumia on ympäri vuoden, erityisesti kesäiseen aikaan lukuisat mielenkiintoiset tapahtumat muun muassa Rotuaari Piknik, ilmakitaran MM-kilpailut ja marraskuussa Tiernapoikien esitykset värittävät Oulun laajaa tapahtumatarjontaa. Tekemistä ja kokemista riittää kaikenikäisille, myös perheen pienimmille – mm. Tiedekeskus Tietomaa, Vauhtipuisto, kylpylä Oulun Eden ja Nallikarin upea hiekkaranta painuvat näiden pienimpienkin matkailijoiden mieliin. Laajan seutukunnan ansiosta tarjontaa riittää myös luontoelämysten parissa. (Lähde: Oulun matkailun sivustot www.oulutourism.fi/fin/loyda/tietoa_oulusta.aspx)

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Oulun kaupunki.

 

 

Meri ja joki

Oivallisia kalojen narraamispaikkoja ovat Oulujoki suistoineen, Sanginjoki, Kiimingin Koiteli sekä tietenkin meri Oulun edustalla. Kalastusluvan saat helposti kännykälläsi.

 

Vapakalastus Oulun kaupungin vesialueilla 2012

 

Kalastus Oulun vesillä

 

Merellinen Oulu

 

Opastetut kierrokset ja risteilyt

 

 

Pyöräily

Polje polje, kyllä ketjua riittää! Ja riittää muuten pyöräteitäkin, Oulussa on Suomen kattavin kevyen liikenteen verkosto. Oikeastaan kaikkialle pääsee pyörällä ja etäisyydetkään eivät ole kohtuuttomia.Pyöräilykarttoja saa ilmaiseksi mm. kaupungin matkailuneuvonnasta, os. Torikatu 10, Puh. (08) 5584 1330, touristinfo@ouka.fi.

 

Oulun pyöräilyreittikartta 2009

 

Pyörätiekartta ja OuluGo-ääniopaspalvelu 

 

Merellinen reitti sisältää paljon nähtävää sekä useita käyntikohteita. Se on myös lyhyt ja sopii hyvin kaiken ikäisille. Reitti kulkee Hietasaareen sekä Tuiran kautta Ainolanpuistoon ja Linnansaareen.

 

Oulu merellinen reitti

 

Hiihto

Jaksatkos hiihtää 70 kilometriä yhden päivän aikana? Oulusta löytyy hyvin hoidettuja valaistuja latuja eri puolilta kaupunkia. Yhteensä latuverkkoa on yli 70 km. Valaistujen latujen lisäksi hiihtoa voi harrastaa sekä Oulujoen että meren jäällä. Latukartta löytyy osoitteesta www.ouka.fi/liikunta/liikpaik/alueet/hiihtola.htm

 

Luonto- ja ulkoilureitit

 

Oulun luontopolut esite 2002

 

Luontopolut 

 

Visit Oulu