Osoite

Lumijoen kunta
Kunnankuja 1
91980 Lumijoki

Sivustot

www.lumijoki.fi
www.lumijoenmatkailu.fi

Lumijoki

   

Lumijoen kunta on perustettu vuonna 1867. Kunta sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja Raahesta. Oulunsalon lentokenttä on myös puolen tunnin ajonmatkan päässä. Kunnan nimihistoriaa ei varmuudella tiedetä, mutta voidaan olettaa, että tuuli on kasannut lumet joen uomaan ja näin olisi syntynyt luminen joki, Lumijoki. Lumijoen erikoisuutena on myös se, että se laskee lännestä itään.

 

Lumijoella järjestetään runsaasti toimintaa ja tapahtumia eri-ikäisille. Lumijoella on myös monia harrastus-mahdollisuuksia. Tunnetuimpia tapahtumia ovat kuutamohiihto, Lumijoki – päivät ja uusimpana tapahtumana Varjakan Ahvenmarkkinat.

 

Lumijoki on vanhaa lakeuden kulttuurimaisemaa, jossa luonnon maisema ja hoidetut pellot vuorottelevat. Lumijoen Varjakassa on historiallisesti arvokas Hailuoto-laiva, joka toimii nykyään kesäkahvilana. Lumijoen Varjakan nimi yhdistetään muinaisiin varjageihin, viikinkeihin, jotka olisivat jättäneet nimensä Pohjanlahden rannikoille. Varjakan venesataman palveluja täydentää huoltorakennuksen keittiö ja sauna ja asuntoautopaikat. Lumijoen kunnassa on merenrantaa 38 kilometriä. Matala Liminganlahti on kuuluisa lintuparatiisi. Lahdesta puolet sijaitsee Lumijoen kunnan alueella. Lahti kuuluu Naturan piiriin. (Lähde: Lumijoen kunnan ja seurakunnan sivustot verkossa www.lumijoki.fi)

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Lumijoen kunta.