Osoite

Limingan kunta
Kauppakatu 4
91900 LIMINKA

Puhelin ja sähköposti

+ 358 (0)8 5587 3611
kunta@liminka.fi

Sivustot

www.liminka.fi - Matkailijoille
www.finnature.fi
www.kukka-jaelainpuistoescurial.fi/
www.limingantaidekoulu.fi/
www.goarctic.fi - Opaspalvelut/

Majoitus

www.varminkoski.fi
www.pitojenhelmi.fi

Video

Limingan musiikkiviikot - Esittely

Liminka

Aabraham Ojanperän museo. Kuva: Mikko Ihalainen, 2010. Alakestilän Arboretum. Kuva: Mikko Ihalainen, 2005. Liminganlahden luontokeskus. Kuva: Erkki Toppinen, 2007.

 

Liminka on kehittyvä kunta vain 15 minuutin päässä Oulun kaupungista.  Noin 10 000 asukkaan Limingalla on erinomainen sijainti valtateiden varressa ja lentokentän läheisyydessä. Limingalle on tunnusomaista avara maalaismaisema ja tuhannet muuttolinnut merenlahdella ja ruovikoissa. Tunnetuin Limingan luontokohteista on Liminganlahti, joka on Perämeren suurin lahti. Lahti on luokiteltu kansainvälisesti merkittäväksi lintuvedeksi, jonka arvoa lisäävät alueella runsaina levähtävät muuttolinnut.  Alue kuuluu NATURA 2000 suojeluohjelmaan.

 

Liminganlahdella sijaitseva kansainvälinen luontokeskus on nimetty Ramsar–kosteikkokoulutuskeskukseksi. Luontokeskuksesta alkaa maankohoamisen luontopolku, joka havainnollistaa hyvin ympäristön muutoksia. Rantakylän virkistysalue antaa mahdollisuuden niin uintiin kuin frisbee-golfin harrastamiseenkin. Pohjanlahden Rantatie kulkee ainutlaatuisen ja hyvin säilyneen vanhan keskusta-alueen kautta. Vanhassa Limingassa sijaitsevat mm. Vilho Lampi – ja Aabraham Ojanperä museot sekä Limingan taidekoulu. Limingassa tapahtuu ympäri vuoden. Huhtikuussa lintujen muuttoa ihastellaan lintukuvafestivaalien merkeissä, kesällä vietetään viikateniiton MM – kisoja sekä Limingan Musiikkiviikkoja ja joulun alla juhlitaan Wanhan ajan joulua.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Limingan kunta.

 

Information in english