Osoite

Kalajoen kaupungintalo
Kalajoentie 5
85100 KALAJOKI
Himangan palvelutoimisto
Raumankarintie 2
68100 HIMANKA

Puhelin ja sähköposti

+ 358 (0)8 46 911
info@kalajoki.fi
www.kalajoki.fi
Kalajoen matkailu
(Kalajoki Matkailuyhdistys Ry.)
+ 358 (0)8 466 655
matkailuinfo@hiekkasarkat.fi

Sivustot

www.visitkalajoki.fi
www.vanhaplassi.fi
www.luontoon.fi/kalajoki

Kalajoki

 Havula. Kuva: Joni Virtanen  

 

Kalajoki on tyypillinen Pohjanmaan rannikon jokilaaksopitäjä, jossa vuorottelevat metsälaikut ja laajat peltoaukeat. Rahjan saariston maankohoamisrannikon luonto on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Sen luontotyypit vaihtelevat sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren laidalla oleviin luotoihin, mukaan lukien Maakallan ja majakkasaari Ulkokallan karit. Hiekkasärkät sekä Letto muodostavat puolestaan yhden pisimmistä hiekkarannoista koko Pohjoismaissa. Rahjassa hiekkakankaiden läpi mutkitteleva Siiponjoki on myös suomalaisittain erikoinen maisemineen ja suistoineen.

 

Kalajoen matkailun vetonauloja ovat merellinen Hiekkasärkkien matkailukeskus, pitkät hiekkarannat dyyneineen, ulkoilureitteineen, hiihtolatuineen ja matkailupalveluineen. Kalajoen kävijämääriltään isoimmat tapahtumat ovat Kalajoen Juhannus, Hiekkasärkkien kesäkauden avajaiset ja elokuun lopun Venetsialaiset.

 

Kiinnostava kohde Rantatien varrella on myös Plassi, Kalajoen vanha kaupunki. Edelleen vireällä puutalokylällä on pitkät perinteet kaupan, kalastuksen, merenkulun, käsityöläisyyden ja sahateollisuuden keskuksena. Plassin markkinahistoria ulottuu 1600-luvulta edelleen vuosittain järjestettäviin syysmarkkinoihin. Plassilla voi vierailla sahanomistajan jugendhuvila Havulassa ja sen kesäkahvilassa, Fiian mökissä, kalastusmuseossa ja käsityöpajoissa. Matkailijan kannattaa tutustua myös Himangalla Raumankarin vanhaan markkinapaikkaan ja Sautinkarin entiseen saha-alueeseen.

 

Valtatie 8 kulkee Kalajoen läpi. Tien vanhoja, käytössä olevia linjauksia löytyy useita, osa niistä on arvotettu valtakunnallisesti arvokkaiksi kohteiksi.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Kalajoen kaupunki.

Turist information