Osoite

Vaasan kaupungin matkailutoimisto
PL 3, Raastuvankatu 30
65101 VAASA

Puhelin ja sähköposti

+ 358 (0)6 3251 145
touristinfo@vaasa.fi

Sivustot

www.vaasa.fi
www.visitvaasa.fi

Vaasa

Vanha Vaasa, Mustasaaren kirkko. Kuva: N. Westerlund Vaasan saaristoa. Kuva: Casse Klaucke. Campusalue mereltä päin. Kuva: J.J.Salo Kasarmialueen kirkko ja perinnemuuri. Kuva: N.Westerlund

 

Vaasan perusti kuningas Kaarle IX vuonna 1606. Tänä päivänä Vaasa on elävästi kaksikielinen, noin 65 000 asukkaan kaupunki, jonka keskusta on aivan meren rannalla. Suorat lentoyhteydet Eurooppaan ja sitä kautta maailmalle, keskustassa sijaitseva rautatieasema ja lyhin meritie Ruotsiin takaavat sen, että Vaasa on helposti saavutettavissa. Kaupungin sisällä etäisyydet ovat lyhyet ja kävellen tai pyörällä pääsee hyvin liikkumaan paikasta toiseen.

 

Monet energia-alan yritykset ja monella kielellä opintoja tarjoavat korkeakoulut tekevät Vaasasta myös kansainvälisen kaupungin. Jos Vaasan katukuva vaikuttaa yllättävän nuorelta, se ei ole sattumaa – joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija. Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin korkeakoulukaupunki.

 

Vaasan museoiden historialliset kokoelmat ja huikeat taideaarteet kultakaudesta nykyaikaan, teatteriesitykset kahdella kielellä, musiikkiesitykset rockista oopperaan ja sinfoniakonsertteihin tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja kaikille kulttuurinnälkäisille.

 

Vaasassa tuoksuu meri ja luonto on jatkuvasti läsnä ja ulottuvilla. Vaasan seutua ympäröivä Merenkurkun saaristo on hyväksytty UNESCOn maailmanperintölistalle ainutlaatuisen maankohoamisilmiönsä vuoksi. Maisema on jatkuvassa muutoksessa: uusia kiviä nousee merestä ja saaret kasvavat kiinni mantereeseen. Kaiken tämän voi kokea esim. vaelluksella, saaristoristeilyllä tai melontaretkellä.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Vaasan kaupunki.