Osoite

Mustasaaren kunta
Keskustie 4
65610 Mustasaari

Puhelin ja sähköposti

+358 (0)6 327 7111
info@mustasaari.fi

Sivustot

www.mustasaari.fi - Matkailu
www.merenkurkku.fi - Saaristo
www.luontoon.fi - Luontokohteita
www.mustasaari.fi - Opastuskeskus
www.mustasaari.fi - Nähtävyydet
terranova.vaasa.fi - Luontokeskus Terranova

Vaasan kaupungin matkailutoimisto

Raastuvankatu 30
PL 3
65101 Vaasa
+358 (0)6 325 1145
touristinfo(a)vaasa.fi
www.visitvaasa.fi

Mustasaari

Mustasaari- Gamla_Vasa_ruiner_8,_juli_2005,_Tommy_Lahti-{s7bed-wg5jc-s1f5f} Postisoutu postrodden1-{mh17r-7pvdp-u6ijh}_Kuva_ Korsholms kommuns sidorna 

 

Mustasaaressa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Tee löytöretki saaristoon, tutustu esimerkiksi Suomen ensimmäiseen luonnonperintöön, Mustasaaren kulttuuriin, luontoon ja nähtävyyksiin, esimerkiksi Stundarsin käsityöläiskylään tai Söderfjärdenin meteoriittikraatteriin.  Suomen pisin silta, Raippaluodon silta ja Korsholman musiikkijuhlat ovat myös käynnin arvoisia.

 

Mustasaari on saaristokunta. Saariston luonto, vanhat kylämiljööt, kalasatamat, monimuotoisesti polveilevat rantamaisemat ja vaellusreitit tarjoavat jokaiselle elämyksiä, joita saariston asukkaiden vieraanvaraisuus ja perinteiset kalaherkut täydentävät. Mustasaaren saaristo tunnetaan myös kalavesistään. Laajan saaristonsa vuoksi Mustasaarella on pitkästi rantaviivaa – noin 1 600 km. Maankohoaminen lisää kunnan maapinta-alaa noin 20 hehtaaria vuodessa. Merenkurkun kivisen saariston jääkauden muokkaama maisema on Suomen ensimmäinen luonto teemainen maailman-perintökohde.  Alueesta noin 70 % on Mustasaaressa. Saaristoon voit tutustua Merten talon opastus-keskuksessa, Raippaluodon sillan kupeessa ja Luontokeskus Terranovassa Vaasan keskustassa. (Lähde: Mustasaaren kunnan sivustot www.korsholm.fi)

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Mustasaaren kunta.

 

Vaellusreittejä

Pyöräilyreitit

Risteilyt ja retket maailmanperintöalueella