Osoite

Kristiinankaupunki
PL 13
64101 KRISTIINANKAUPUNKI

Puhelin ja sähköposti

+358 (0)6 221 6200
kristiinankaupunki@krs.fi

Matkailu

Matkailuneuvonta
Kauppahuone Corner
Itäinen pitkäkatu 53-55
64100 KRISTIINANKAUPUNKI
+358 (0)6 2212 311
+358 (0)40 569 3796
turism.matkailu@krs.inet.fi

Sivustot

www.kristiinankaupunki.fi
Kristiinankaupunki Facebookissa
Tapahtumakalenteri
Matkailijoille Facebookissa
Kristiinankaupunki Twitterissä
visitkristinestad.blogspot.com/
Karttoja
www.krs.fi/matkailu

Video

Youtube-kanava

Kristiinankaupunki

Kummelgrundin majakka. Kuva: Joel Forsman Gottorp. Kuva: Stina Engvall Ulrika Eleonoran kirkko. Kuva: Kajsa Snickars Lebellin kauppiastalo vanhassa kaupungissa. Kuva:Kajsa Snickars, kuvaa saa käyttää ainoastaan tässä yhteydessä !

 

Per Brahe perusti Kristiinankaupungin vuonna 1649, vahvistamaan Pohjanlahden kaupankäyntiä. Kaupunki ei ole koskaan palanut ja siksi Kristiinankaupungissa on säilynyt rakennuksia eri aikakausilta. Suurin osa rakennuksista on rakennettu 1800-luvulla ja vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta. Museoviraston mukaan, Kristiinankaupungin keskustan ruutukaava on parhaiten säilynyt suurvalta-ajan kaupunkikaavoitus. Kristiinankaupungissa on markkinaperinteitä jo vuodesta 1783. Vuosittain kolme viikkoa juhannuksen jälkeen järjestettävät kesämarkkinat on suuri viikonlopputapahtuma.  Myös kesäkuussa järjestettävä ”Avoimet portit” tapahtuma on saanut suuren suosion. Silloin paikalliset avaavat kauniit pihansa kävijöille.

 

Kristiinankaupungin eteläosassa on Siipyyn Kiilin Kotiseutumuseo- alue rakennuksineen ja ravintoloineen. Siipyystä matka jatkuu Skaftungin halki, Kummelgrundin vanhalle luotsi-asemalle, joka toimii nykyään konferenssi- ja kokoustiloina, tarjoten myös ravintola- ja yöpymispalvelut. Härkmeren kauniin luonnon halki tulemme Lapväärttiin, jossa kannattaa käydä suuressa 3000 hengen kirkossa. Kristiinankaupungin keskustassa on paljon nähtävyyksiä. Suuri osa palveluista sijaitsee torin ympäristössä. Kaunis vanha puutalokaupunki tarjoaa kaikille jotakin, on Ulrika Eleonoran kirkko, Lebellin Kauppiastalo, Merimuseo ja paljon muuta. Keskustasta matka jatkuu pohjoiseen Skrattnäsin halki. Skrattnäsista löytyy muun muassa Galleria Gottorp, Gullansin Puutarha ja Carlsron museo. Kristiinankaupunki on Suomen ensimmäinen Cittaslow kaupunki. Cittaslow korostaa kiireetöntä elämää, ainutlaatuisuutta ja paikallisuuden kunnioittamista sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Kristiinankaupungin kaupunki.