Osoite

Tornion kaupunki
Suensaarenkatu 4
95400 Tornio

Puhelin ja sähköposti

+ 358 16  432 11 (klo. 8-16)
tornion.kaupunki@tornio.fi

Sivustot

www.tornio.fi
www.haparanda.se
www.haparandatornio.com
www.kukkolankoski.fi
www.tornionjoki.fi
www.laplandfinland.com

Videot

HaparandaTornio Video

Tornio

Kuva: TornioHaaparanta Mediatoimisto Kukkolankoski. Kuva: TornioHaaparanda matkailutoimisto Siianpaistoa kodassa. Kuva: TornioHaaparanda Matkailutoimisto

 

Tornio on vuosisatainen Lapin portti, jonka menestys kauppa- ja markkinapaikkana perustuu edulliseen sijaintiin Tornionjoen ja Perämeren yhtymäkohdassa keskellä Perämerenkaarta.  Tornio sai kaupunkioikeudet vuonna 1621 kuningas Kustaa II Adolfilta ja se on maakuntansa vanhin kaupunki. Nykyinen valtakunnan raja on profiloinut kaupunkia vuodesta 1809. Tornio on Tornionjokilaakson keskus ja tärkein Suomen ja Ruotsin välinen rajanylityspaikka. Tornio ja vastapäätä sijaitseva Ruotsin Haaparanta muodostavat 32 500 asukkaan kansainvälisen kaksoiskaupungin rajalla.

 

Ainutlaatuisen rajayhteistyön tavoitteena on saavuttaa “kahden maan edut – yhden maan velvoitteet”. TornioHaparanda on rajakaupan keskus, joka tarjoaa tutustumiskohteita kulttuurin ja luonnon ystäville. Kohteita, joissa matkailijan kannattaa poiketa, on monia, esimerkiksi: Alatornion kirkko (UNESCO- kohde), Tornion kirkko, Aineen taidemuseo, maakuntamuseo, kansallispuistot ja lohestaan tunnettu Tornionjoki. Green Zonen golfkentällä voit ylittää valtakunnan rajan ja aikavyöhykkeen yhdellä lyönnillä. Suuret musiikkitapahtumat, kuten Twin City Festivals ja KalottJazz & Blues siivittävät kaksoiskaupungin kulttuurikesää.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Tornion kunta.

 

Turist Information