Osoite

Keminmaan kunta
Kunnantie 3
94400 Keminmaa

Sähköposti

kunta@keminmaa.fi

Sivustot

www.keminmaa.fi
www.keminmaa.fi - Matkailusivut
wwww.merilappi.com
Keminmaa Facebookissa

Keminmaa

Kalatie. Kuva: Keminmaan kunta Keminmaan kunnan virastotalo. Kuva: Keminmaan kunta. Kuva: Aapo Mäenpää Ulkoilukeskus Kalli. Kuva: keminmaan kunta

 

Keminmaa sijaitsee kaikkien väylien varrella, Perämeren pohjukassa, Kemin ja Tornion välissä. Kunta on perustettu vuonna 1865 ja vuodesta 1979 lähtien sen nimi on ollut Keminmaa. Keminmaa on lohipitäjä, jonka juuret ulottuvat 1800-luvun alkupuolelle. Nykyään Keminmaassa on 9000 asukasta. Keminmaassa on puu- ja taloteollisuutta, jaloteräksen jatkojalostusta, nahka- ja muovituotteiden jalostusta sekä suurteollisuutta palvelevia yrityksiä. Yksi suurimpia työnantajia on Outokumpu Chromen kaivos. Isohaaran voimalaitoksen yhteydessä 1993 valmistuneen Kemijoen ensimmäisen kalatien pituus on 230 m, nousukorkeus 12 m ja virtaama 0,8 m3. Kalatietä nousevia kaloja on mahdollisuus ihailla kalatien yläpään katseluikkunasta. Vuonna 2011 valmistui Isohaaraan Kemijoen toinen kalatie.

 

Keminmaan Palvelukylä Oy:n yritysalue ja yli sadan yrityksen Kauppakeskus Mekka, sijoittuu Keminmaan läpi kulkevan E75-tien välittömään läheisyyteen. Alueella on myös Ammattiopisto Lappian toimipaikka, joka tarjoaa luontoalan, palvelualan ja tekniikan alan koulutusta. Kallin laskettelu- ja hiihtokeskus sijaitsee aivan kuntakeskuksen tuntumassa. Pörhölänkankaan alueella on  kala- ja venesatama. Kemijoki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kemijokea pitkin on yhteydet myös merelle.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Keminmaan kunta.