Osoite

Kokkolan kaupunki
Kaupungintalo, Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

Puhelin ja sähköposti

+358 (0)6 8289 111
kokkola@kokkola.fi

Kokkolan Matkailu Oy
Kauppatori 3
67100 KOKKOLA
+358 (0)40 8065 075
+358 (0)40 8065 077
tourism@kokkola.fi

Sivustot

www.kokkola.fi
www.visitkokkola.fi - Matkailijoille
www.7siltaa.com
www.neristan.fi
www.tankar.fi
www.kokkoline.fi
www.kokouskokkola.fi
www.venetsialaiset.fi
www.kokkolaeventskarleby.com
www.kokkolaopera.com
www.orkesteri.kokkola.fi
www.teatteri.kokkola.fi

Video

Visit Kokkola

Kokkola

Tankarin majakkasaari. Kuva: Kokkolan kaupungin kuvapankki Venetsialaiset. Kuva: Teemu Hujanen, Kokkokolan kaupungin kuvapankki Nersitan vanhakaupunki. Kuva: Kokkolan kaupungin kuvapankki Kokkolan Ooppera. Kuva: Kokkolan kaupungin kuvapankki

 

Kokkola on noin 47 000 asukkaan viehättävä Länsi-rannikon merenrantakaupunki, jossa on aitoa vanhan merikaupungin tunnelmaa. Kokkolan kaupungin perusti Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf syyskuussa 1620. Kokkola on Keski-Pohjanmaan maakunnan taloudellinen, hallinnollinen ja sivistyksellinen keskus. Kaupungin vajaasta 50 000 asukkaasta noin 14 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia.

 

Kokkolan vanhakaupunki Neristan on yksi maamme yhtenäisimpiä ja laajimpia säilyneitä puukaupunkeja. Neristan oli käsityöläisten ja merimiesten kaupunginosa. Pienet, muinoin monen perheen asuttamat, talot ovat keskipohjalaisen kädentaidon ja kirvesmiesperinteen taidonnäytteitä.

 

Tankarin majakkasaari sijaitsee eteläisellä Perämerellä Kokkolan ulkosaaristossa, noin 15 km luoteeseen Kokkolan satamasta. Tankarin saarella, jota 1500-luvulla kutsuttiin nimellä Klippan, sijaitsee vuonna 1889 rakennettu majakka, vanha kalastajakylä ja kappeli, lintuasema sekä luotsiasema. Tankar on yksi Kokkolan suosituimpia matkailukohteita ja kesällä sinne liikennöidään säännöllisesti.

 

Kokkolan vuosittaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Venetsialaiset, Kokkola Opera, Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat sekä Talviharmonikka ja Talvitanssit.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Kokkolan kaupunki.

 

Turist information