Osoite

Teuvan kunta
Porvarintie 20 A 4
64700 TEUVA

Puhelin ja sähköposti

+358 (0)6 2413 4200

Matkailu

Matkailupalvelupiste Teuva-Info
Kulttuuritalo Orrelassa
Porvarintie 51
64700 TEUVA
+ 358 (0)6 46 850 7702

Sivustot

www.teuva.fi
www.teuva.fi - Matkailu
www.teuvaon.fi
www.toveteuvalla.fi
/www.teuva.fi/pyoramuseo/
www.teuva.fi/maisema/suksen.htm/
www.sauna-ajot.com
www.suupohja.fi/reitit/

Teuva

Tove Janssonin maalaama alttaritaulu. Kuva: Teuvan kunta Suksenjärvi. Kuva: Teuvan kunta Parran laskettelukeskus. Kuva: Teuvan kunta Siirrettävien saunojen kokoontumisajot. Kuva: Teuvan kunta

 

Teuva on muinaista Pohjanlahden rantaa, joka maankohoamisen vuoksi on nykyään noin puolen tunnin ajomatkan päässä rannikolta. Teuva on vireä ja yrittäjähenkinen maatalouteen sekä puuteollisuuteen suuntautunut kunta.  Maaseutu ja pohjalaisuus näkyvät Teuvalla vahvasti myös tapahtumissa kuten Elolysteillä elokuussa, kesämarkkinoilla kesäkuussa ja talvimarkkinoilla marraskuussa sekä Kaarihovin lavatansseissa kesälauantaisin. Kulttuuritalo Orrela tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden ja lisäksi sieltä löytyy Teuvan matkailupalvelupiste. Orrelassa vuosittain heinäkuussa järjestettävä Ars Nova Botnica – taidenäyttely esittelee pohjalaista taidetta. Taidetta pääsee ihastelemaan myös Teuvan kirkossa, jossa sijaitsee Tove Janssonin Kymmenen neitsyttä – alttaritaulu.

 

Teuvalla on myös Suomen ainoa polkupyöriin ja pyöräilyyn erikoistunut museo. Vapaa-ajankeskus Parrassa ja Pappilankankaan ulkoilualueella voi nauttia liikunnan riemusta ja kauniista luonnosta ympäri vuoden. Parran laskettelukeskus – Snowpark Parran alueella on kolme rinnettä/hissiä ja lähes 100 km pitkä latuverkosto taukotupineen ja laavuineen ja maailman suurin keihäs. Kesällä Parrassa voi patikoida, marjastaa, pelata friebeegolfia tai pulahtaa uimaan. Parrassa järjestetään vuosittain omaperäinen tapahtuma Siirrettävien saunojen kokoontumisajot. Alueella on myös vuokrattavia loma-asuntoja ja asuntovaunualue.

 

Esittelyn sisällöstä vastaa Teuvan kunta.

 

Teuvan kuntaesite