Untitled Document Lappi Pohjois-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaa Satakunta Varsinais-Suomi

Selaa karttaa klikkaamalla.

Hyödyllisiä linkkejä

Tähän on koottu hyödyllisiä ja mielenkiintoisia ja hyödyllisiä linkkejä eri aihepiireistä, matkailukohteista, nähtävyyksistä ja liikenneyhteyksistä.

 

Kulttuuri ja historia

Museoviraston ylläpitämän sivuston kautta voit hakea museoiden tietoja nimen, alueen, teeman, museotyypin ja palveluiden mukaan. Tietokannan kaikki museot löytyvät listattuna oikealla paikkakunnittain ja aakkosittain.      Museot.fi -sivustolla julkaistaan vain museot, jotka ovat säännöllisesti avoinna yleisölle tai museolla on toimivat www-sivut.

 

Kulttuuriympäristön rekisteriportaali on Museoviraston ylläpitämä palvelu, josta löytyy tietoa muinaisjäännöksistä
ja rakennetusta ympäristöstä,niiden hoidosta ja niitä koskevista tutkimushankkeista sekä arkeologisista esinelöydöistä. Rakennusperintörekisteristä löytyy myös perustietoja rakennussuojelulainsäädännöllä suojelluista rakennuksista.

 

Rakennusperintöportaali

Maailmanperintökohteet

Suomen museot

Kirkkoarkkitehtuurin ja -taiteen kuva-arkisto

 

Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt antavat monipuolisen kokonaiskuvan maamme rakennetun ympäristön historiasta ja kehityksestä. Voit hakea kohteita joko karttahaulla tai maakunnan tai kunnan mukaan.

 

Luonto

Metsähallituksen sivuilta löydät kansallispuistot, luonnonsuojelualueet, maailmanperintökohteet, historialliset kohteet, retkeily- ja erämaa-alueet. Sivustoilla on myös retkikohteiden tarkat kartat.

Retkikohteet

Kartat

 

Ympäristökeskusten OIVA palvelu

Kalastusalueet kartalla ja yhteyshenkilöiden yhteystiedot:

 

Merenkurkun saariston luonnonperintö- ja maailmanperintökohteita esittelevät sivustot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Information om Kvarkens skärgårds naturarv och värdlsarvområdena på finska, svenska och engelska.

 

Virtuaalinen matkailu

Virtual Finland on Suomen suurin 360 panoraamakuvapalvelu jossa esitellään virtuaalisesti Suomen eri kaupunkeja, matkailukohteita, merkittäviä henkilöitä, tapahtumia ja paljon muuta laadukkaiden panoraamaesitysten avulla. Kaupunkikohtaisesti esittelemme mm. paikallisia yrityksiä ja nähtävyyksiä, sekä kaupunkien listaamia toivomiaan kohteita. Palvelua toteutetaan yhteistyössä parhaiden 360 panoraamavalokuvaajien, medioiden ja muiden laajalti internetissä toimivien yritysten ja yhteisöjen kanssa.

 

Yhteydet, julkinen liikenne

Matka.fi tarjoaa valtakunnalliset juna-, bussi- ja lauttayhteydet. Lisäksi palvelussa on mukana 21 kaupungin paikallisliikenteen aikataulut. Palvelusivusto on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Valtion rautatien juna-aikataulut, reitit ja liput verkosta sivustolta

 

Matkahuollon aikataulut ja yhteydet näet sivustolta. Voit myös ostaa bussilipun verkosta. Nettilipun voi ostaa sellaisille vuoroille, joiden aikataulutiedoissa näkyy Osta -painike.  Nettilippu on ostettava viimeistään bussin lähtöä edeltävänä arkipäivänä klo 13 mennessä. Sivustot on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi.

 

Matkailusivustot

Etelä-Pohjanmaan matkailun sivustot

Länsirannikon matkailun Finnwestin sivustot

Matkailu Pohjanmaan sivustot

Pohjanmaa.fi on kaikkien pohjalaisten yhteinen verkkosivusto, johon kuka tahansa voi tuottaa sisältöä. Sivusto tarjoaa tietoa ja palveluja niin Pohjanmaan asukkaille kuin alueesta kiinnostuneillekin. Tärkeitä palveluja ovat esimerkiksi Tapahtumakalenteri, Linkkirekisteri ja Uutispalvelu.